2019 – nu kör vi igen!

Efter en tids uppehåll i bloggandet så tänkte jag dra igång igen, ett nytt år ger nya förutsättningar och nya utmaningar.

Hösten var alldeles för kämpig med mycket jobb, dåligt med sömn, skador och sjukdomar som har löst av varandra. Man kan säga att det har saknats kontinuitet i träningen, vilket har satt sina spår på humöret och energin. Ett stort förlåt till alla er som drabbats. Men nu vänder vi trenden genom att gå in i en fas med 1-2 st lugna långpass på 2-4h i sk prat tempo varvat med 2-3 st pass med långa intervaller på exempelvis 5 x 6 min per vecka. På det lägger vi sedan 2 st 30-min pass med maxstyrkeövningar. Ett vinnande koncept för hållbar träning… Hoppas jag.

Vintern/vårens stora mål kommer att vara Nordenskiöldsloppet i Jokkmokk den 30 mars, 22 mil på skidor i ett svep. Jag har lite svårt att ta in sträckan ännu, men tankarna har i alla fall börjat snurra lite…hur gör man med resa, boende, kläder, valla, skidor, mat etc. Just nu är det många frågor, men få svar. Jag kommer skriva mer om förberedelserna här under vintern. Om någon har kört loppet och har lite tips så får ni mer än gärna höra av er!

Rejlers stafett i Orsa Grönklitt i slutet av januari är klar tvåa på listan över vinterns roliga aktiviteter. Bättre ställe för att skapa en bra sammanhållning för man leta efter…och i år ska vi (Lag Norrköping) vinna!

Leta nu upp ett konstsnöspår i närheten och kör ett par varv.

Gott Nytt 2019!

 

Publicerat av

Jonas Viklund

Jonas är en klassisk sportnörd som arbetar som gruppchef Industry på Norrköpingskontoret. Han har en bakgrund som seglare och basketspelare på ungdomselitnivå, alpin skidtränare i över 10 år och svart bälte i Ninjutsu. De senaste åren har ägnats åt konditionsidrott, tex har Jonas genomfört Ironman, gjort en Superklassiker, Ultimata Kolmården och Nordenskiöldsloppet. Vinnare av Para Endurance Race 2018 och 2019. Ser den individuella flexibiliteten mellan arbete-fritid-familj som en nyckelfaktor i hälsoarbetet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.