utoSwimrun_1

Årets första swimrun-tävling slutförd!

Vi var 3 Rejlerslag med på startlinjen i Utö Swimrun 2015. Vilket är riktigt bra med tanke på att det är max 250 lag med i tävlingen.

Det var ca 7-9 grader i vattnet och rejält blåsigt med stora vågor på vissa av simsträckorna denna soliga söndag, vilket syns på några av bilderna nedan. Tävlingen bestod av 16 löpsträckor på ca 35 km och 15 simningar på ca 4,3 km. Loppets totallängd blev ca 39 km i bitvis riktigt tuff terräng.

Ulf Thelin och jag kom i mål på 5 tim och 25 min som räckte till en totalplacering 60 av 190 startande lag. Det finns en del att förbättra i vår träning inför kommande tävlingar, men vi tog i alla fall hem Rejlerskampen, alltid något att glädjas åt. Anders Fälldin och Fred Gabrielson från Gävlekontoret kom i mål på 5 tim och 50 min. John Norling med lagkompis bröt tyvärr tävlingen.

Detta är mitt sista blogginlägg så jag lämnar härmed över stafettpinnen till någon annan som är sugen på att skriva om sina äventyr, stora som små. Jag har nu flera roliga tävlingar att se fram emot denna sommar, närmast är det Stockholm swimrun den 13/6, ÅEC (Åre Extreme Challenge) den 27/6, några öppna klasser i orientering under O-ringen i Borås under v. 30 samt Saltarö Ultimate den 8/8. Sen får vi se hur det blir med ÖtillÖ i september.

Ha nu en riktigt bra sommar!

Mvh Christian Pettersson

utoSwimrun_2 utoSwimrun_3 utoSwimrun_4 utoSwimrun_5

utoSwimrun_6
Ulf Thelin, Michael Lemmel (grundare av Swimrun och bloggare här på Hälsobloggen) och Christian Pettersson.

Foto: Erik Westberg

Publicerat av

Christian Petterson

Christian är en inbiten Rejlare. En erfaren ingenjör som har arbetat som konsult på företaget sedan 1996. Christian har ställt upp i ett flertal olika multisporttävlingar. I september är det dags för honom att ge sig i kast med loppet ÖTILLÖ för tredje gången. ÖTILLÖ är rankat som en av världens tuffaste tävlingar av CNN.com. 65 km löpning och 10 km simning över och mellan 26 öar i Stockholms skärgård. Start i Sandhamn och målgång på Utö. Vattnet brukar vara 12-15 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.