O-ringen 2019

Världens största orienteringstävling, O-ringen, lockar årligen 20 000 orienterare till någon skog runt om i Sverige. Denna gång gick tävlingen i Kolmårdsskogarna med centralort Norrköping, hemmaplan alltså. Då jag är medlem i en av arrangörsföreningarna fick jag, bland annat, på min lott att vara med och arrangera sprinttävlingen för elitlöparna. Det var en upplevelse utöver det vanliga att se världseliten göra upp i Norrköpings vackra industrilandskap. Som arrangör är man heller i inte med och tävlar i O-ringen då de flesta banor går i, för oss arrangörer, känd terräng. Men mellan funktionärspassen han jag med att skugga några av klubbens duktiga ungdomar på flera av tävlingsdagarna samt testa två egna dagsetapper varav en MTB-etapp. Att springa i skogen tillsammans med så många andra löpare är något som inte riktigt kan beskrivas utan måste upplevas. Jag är glad att jag tog tillfället i akt.

ringen 1 klipp ringen 4 klipp

 

 

 

 

 

Vi håller också på att planera för en ”liten” Halvklassiker på en dag. Vi har testcyklat 150km slingan och den ser bra ut. Om allt går i lås så bjuder vi in till eventet i vår. Det kan bli en bra träningsdag inför IM 2020.

150k klipp

Imorgon kör jag AIM Challenge, tyvärr är jag inte alls färdig med rehabträningen, men det får gå ändå. Det är en fantastiskt rolig tävling…

//Jonas

 

 

 

Publicerat av

Jonas Viklund

Jonas är en klassisk sportnörd som arbetar som gruppchef på Norrköpingskontoret. Han har en bakgrund som seglare och basketspelare på ungdomselitnivå, alpintränare i över 10 år i Pernilla Wibergs hemmabacke och svart bälte i Ninjutsu. Klarade av ett drömmål 2017, då Ironman genomfördes i Kalmar. Vinnare av Para Endurance Race 2018. Just nu pågår Superklassikern, dvs samtliga klassikerlopp på mindre än 20 h, där varje minut under 20H kommer att ge ett bidrag till barncancerfonden.. Ser balansen mellan arbete-fritid-familj som en nyckelfaktor i hälsoarbetet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.