gitarr

Skönt att vara basist

Det var ett lyckat rep i måndags trots manfall, eftersom Daniel behagade gå och se Blåvitt få stryk av MFF i hemmapremiären istället.  Anders fick helt enkelt ta lead på alla låtar, vilket han fixade med bravur. Daniels pipa hör dock vissa låtar till och saknas verkligen då han är borta.

Lustigt det där med dagsform. Vissa gånger får man bara inte till det rätta groovet på somliga låtar och nästa gång sitter de som en smäck. En del låtar funkade förvisso så bra att Anders blev helt lyrisk och faktiskt levererade en kärleksförklaring rätt ut i luften. (Då blev det lite konstig stämning i bandet). Konstig stämning blev det även på Martins gitarr, så han skall byta strängar till nästa gång. Han var inte heller riktigt nöjd med ljudet, trycker och skruvar på sina effektboxar med bekymrad blick. Då är det ganska skönt att vara basist. Inga konstigheter, utan bara leverera rätt toner vid rätt tillfällen, vilket det kändes som jag gjorde några gånger till Jonas ständigt stadiga beat. Jag hittade inget fel på Martins sound, kompet och solona var det definitivt inget fel på i alla fall.

Nu skall vi försöka skall intensifiera våra reptillfällen närmsta tiden, eftersom nästa spelning närmar sig med stormsteg. I fredags var vi iväg och inspekterade scenen, vilken visade sig vara av det mindre slaget, väldigt liten, det blir en utmaning att trängas med detta gänget där.

/Mats

Publicerat av

The Rejlers

The Rejlers är ett mysigt rockband som bildades 2011 och gjorde sitt första och hittills ända gigg som förband till De Sotos under våra supertrevliga äventyrsdagar i Sälen. Vi är fem killar i skilda åldrar men med samma glöd för bra musik och gemenskap. Det gör att vi mår bra! Jonas Elgblad spelar trummor för det mesta men behärskar flera andra instrument om det behövs. Är det någon som kan spela gitarr så är det Martin Ekelund! Han ser till att det både kompas och solas på rätt ställe. För det låga registret står den duktige basisten Mats Cyrén och för sjunget så svarar Daniel Wikerud och Anders Helge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.