Stig

Snikmosjon med kaffetrakteren

På kontoret i Kristiansand tar det 35 sekunder fra man trykker på knappen på kaffemaskinen til kaffekoppen er full. Denne «dødtiden» på 35 sekunder har vi valgt å utnytte til å snike til oss litt mosjon. I mars måned pågikk det en intern konkurranse om hvem som klarte å ta flest armhevninger på de sekundene man ventet på at kaffen skulle bli klar.

Magnus i aksjon. Brystet må være i bakken!
Magnus i aksjon. Brystet må være i bakken!

Vi hadde resultatliste der navn og antall armhevninger ble registrert. Folk tok utfordringen på strak arm, og nivået i avdelingen er skyhøyt! Seieren gikk denne gangen til ”maskinen” Bent Kallhovd som klarte å ta hele 54 armhevninger på 35 sekunder! Imponerende!

Apropos Armhevninger! Peter Rejler, Ryktene om at du er helt rå på armhevninger har nådd Norge! Jeg avslutter derfor dette blogginnlegget med en utfordring til deg:  Klarer du å ta flere enn 54 armhevninger på 35 sekunder???

// Stine

 

Publicerat av

Stine Andersen

Stine är vår norska representant från Kristiansandskontoret som kryddar bloggen med bidrag från Norge. Hon tycker om det mesta inom träning och aktivitet, är fan av variation och håller på med allt från Crossfit, löping, cykling, klättring, styrketräning till att av och till koppla av med det lugnare alternativet yoga.

4 reaktioner till “Snikmosjon med kaffetrakteren”

 1. Roligt initiativ att göra armhävningar innan kaffet runnit ner. Jag vill ha videobevis när Peter Rejler ska anta utmaningen. :)

 2. Hoppas Micke Limer på Gävlekontoret läser detta. En perfekt illustration till vad jag skivit om i mitt avskedsbrev.
  Ni ska arbeta och göra nytta på arbetstid, inte leka med kaffeautomaten.
  Tänk på att vad ni visar upp här på FB syns hos era uppdragsgivare också och de är inte dummare än att de kan dra slutsatser själva.
  /Roland, f.d. Rejlersanställd, numera pensionär.

  1. Hej Roland,
   I och med att hälsa är ett av våra värdeord och genomsyrar hela vår verksamhet vill vi gärna uppmuntra hälsosamma aktiviteter.
   I arbetstid ingår förstås lite tid för rast, vilket på många kontor innebär kaffe. Eftersom en rast ofta förläggs på ungefär samma tider och många samlas så var det här en skojig och hälsosam sak att göra tillsammans i väntan på sitt kaffe.
   Vi hoppas inte att du tagit för illa vid dig och beklagar om du missuppfattat det hela som en lek på arbetstid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.