Helix1

Spelning på Liseberg

Den 13 maj var det dags för Rejlers och våra kunder att testa Lisebergs nya bergochdalbana Helix. Ett glatt gäng kollegor och kunder samlades vid starten för att få information och ta en provtur, för de som vågade. Under tiden så förberedde sig The Rejlers för att möta gänget med musik inne på Tyrolen. Vi hade satt upp instrumenten dagen före och även gjort en så kallade ”Sound Check” (provat ljudet i lokalen). Det verkade fungera bra med både ljud och ljus.

Vi stod beredda att gå upp på scenen då dörrarna flög upp och de första genomblöta gästerna ramlade in. Regnat hade startat nästan samtidigt som första åket drog igång och som tur var hade Rejlers med sig regnponchos åt alla som så behövde. När lokalen var sånär fylld med gäster så drog vi igång med öppningslåten, Brown Eyed Girl en gammal Van Morrison låt som Daniel river av i rask takt. Han fyller på med The Joker och jag hoppar in med George Harrisons fina Her Comes the Sun. Sista låten före pausen blev den mycket omtyckta Hotel California som föregicks av ett försök att inbilla publiken att Daniel bokat hotellrum åt alla på just Hotel California för att fira att han bara dagen före gigget gått och blivit pappa! Det var föresten på håret att han kunde slita sig från sin nya roll och äntra scenen med oss andra! Men det et var väl ingen som var så sugen på att checka in där efter sista raderna i texten på låten ” You can check out any time you like. But you can never leave!”

Efter pausen var det min tur att inleda andra passet med Pink Floyd låten Wish You Were Here det blev en riktigt bra stämning direkt då många tycktes trivas med den låten. Efter detta var det dags för en av mina gamla följeslagare Mustang Sally som fick ett mycket varmt mottagande av den allt varmare publiken. En spontan tjej kör vid första bordet på vänster sida gör att vår version lyfts till magiska höjder! Fyller väl på med Unchain my Heart, när vi ändå är inne på gamla godingar. Daniel river sedan av Sumer of 69 och Gimme Hope Joana i rask takt. I den senare av dessa får vi med oss publiken rejält och det blir en riktigt lång och svängig version innan det var dags för mig att sjunga tonsillerna ur halsen med Snowstorms den gamla dänga Sommarnatt.

Trodde vi att vi kunde gå av scenen sedan eller? Nej då! Ett enat Tyrolen fullkomligt skrek efter One more time! Då vi inte hunnit med att repetera in så många låtar så fick vi köra en repris på Mustang Sally för att blidka vår entusiastiska publik.

Det var en grym kväll att minas för oss i bandet! Publikens stöd och alla glada tillrop är vår belöning för alla timmar i replokalen. Vår kontorschef gav oss mycket väl godkänt och hälsade att våra kunder var både förvånade och imponerade av vårt framträdande. Men ”ingen rast och ingen vila” nu måste vi repa in lite fler låtar så vi åtminstone klarar att bli inropade! Framträdandet har även spritt sig till Kungälv där man frågat oss om vi kan ta ett gigg på ett stort kundevent med TV-Laget. En fotbollsmatch mellan kändisar och företagare med efterföljande bankett för oss att lira på. Ja detta tål att fundera på! Fler låtar och lite mer show får det nog bli om vi skall åka på turné till Kungälv!

helixrnet2

Publicerat av

The Rejlers

The Rejlers är ett mysigt rockband som bildades 2011 och gjorde sitt första och hittills ända gigg som förband till De Sotos under våra supertrevliga äventyrsdagar i Sälen. Vi är fem killar i skilda åldrar men med samma glöd för bra musik och gemenskap. Det gör att vi mår bra! Jonas Elgblad spelar trummor för det mesta men behärskar flera andra instrument om det behövs. Är det någon som kan spela gitarr så är det Martin Ekelund! Han ser till att det både kompas och solas på rätt ställe. För det låga registret står den duktige basisten Mats Cyrén och för sjunget så svarar Daniel Wikerud och Anders Helge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.