Nordenskiöldsloppet 2019

Vilka fantastiska prestationer alla Rejlare gjorde under Vasaloppsveckan. Som brukligt var det fantastiskt skidföre dagarna före loppet, men när väl starten gick i Berga by så var det ett av de tuffaste Vasaloppen som körts i modern tid. Jag hade definitivt ingen bra dag, med avtrampad truga, rethosta och dåligt glid under skidorna. Men det var ett bra träningspass inför Nordenskiöldsloppet 30 mars…

Det är faktiskt bara en knapp vecka kvar till Sveriges ultraskidlopp i Jokkmokk och i vanliga fall borde man bli lite nervig nu. Kläder, mat, valla, stavar, resa och boende, man vill att allt ska fungera, det är trots allt 22 mil skidåkning man ställs inför. (Ni kan föresten läsa på mer om loppets historia här.)

Tyvärr har jag lyckats att förstöra min uppladdning totalt genom att vara sjuk till och från sedan slutet av januari och absolut inte fått till den träning som jag hoppats på. En trolig orsak är nog att jag har börjat träna för tidigt efter den första influensan i mitten av februari för att man var ivrig att lyckas på Vasan. (och den gick ju inget vidare i alla fall.) Direkt efter målgång i Vasaloppet kom nästa smäll med en evig hosta som har legat kvar i kroppen sedan dess. Om man summerar träningsmängden efter Vasaloppet så har jag endast fått ihop 6 mil på tre veckor! Så från att ha ett tidsmål runt 15-17h på Nordenskiöldloppet, beroende på föret, har jag fått rikta in mig på att ‘bara’ ta mig runt de 22 milen.

Nu i helgen skulle jag ut på en sista lång testrunda för att se hur kroppen svarade på en ökad belastning, men efter 1 mil gick staven sönder så det fick bli byte till MTB istället och ett betydligt kortare, men hårdare, pass. Nu blir det spännande att se hur man mår imorgon.

Uppladdning

 

Håll tummarna, så ses vi om ett par dagar! PS uppladdning pågår.

//Jonas